OnTarget Precision Calculator

OnTarget Precision Calculator er et software program for å måle grupper innen BR skyting. Rett før NM i Kongsberg gikk styret inn får å anskaffe dette programmet for å lette måling av grupper. Nå er jo ikke programmet noen stor kostnad, når du får det får $11.99 det finnes også en gratisversjon, men den måler ikke mm.

OnTarget

Det du trenger er en pc og en scanner, man kan også bruke foto istedenfor scanner. Men da er du avhengig av at bilde blir tatt i rett vinkel og ikke på skrå, da vil du få avvik. Samtidig så må du da «målsette» skiva. Altså angi et mål som du vet stemmer på skiva. For meg personlig syntes jeg dette høres tungvint ut, samtidig som jeg bare testet på gratisversjon til Mac. Kanskje litt fort å gjort å forhåndsdømme programmet etter den testen, men jeg likte det ikke!

Ved bruk av scanner så får du automatisk 100% størrelse og programmet går nesten av seg selv alt sammen. Programmet legger seg som et std. icon på skrivebordet til pc.

OnTargetÅpnes på vanlig måte som hvilket som helst annet program. Og dette er bildet du får opp.

Ontarget

Så henter du frem enten fra mappe/fil/scanner. Måten vi gjorde dette på var at en mann scannet og la det i mappe. Så kom jeg og plukket de frem og målte.

OnTarget

Når du åpner den så legger blinken seg slik. Dette er en 200m skive. Så er det noen få innstillinger du må gjøre. Se piler og nummer:

# 1: Her er det hvilken avstand det er skutt på, ligger ferdig på meter og yard.

#2: Hvilket kaliber skytter har brukt.

#3: CTC (max spread) er det som vi er på jakt etter.

#4: Er forstørrelsesglass

#5: Her får du opp de ringene som man markerer kulehull med.

OnTarget

Helt på høyresiden er det masse info som kommer opp. Programmet har flere funksjoner enn det vi egentlig trenger. Her er det avvik fra siktepunkt, høyde, bredde etc… Helt nederst så huker jeg av max spread og show info.

Her har jeg først brukt forstørrelse (pil 4) så treffmarkør (pil 5) her syntes også den ringen man markerer hulene med rett ovenfor gruppen.

OnTarget

Her er gruppa markert og man får automatisk opp CTC (max avstand)

OnTarget

Fordi om man skyter 5-skudds grupper, så trenger man ikke å markere alle hvis det er tydelig hvilke som er max.

OnTarget

Her har jeg tatt frem minste gruppe på HV-100m. Det er slik den syntes først når jeg tar frem skiva i programmet.

OnTarget

Så har jeg forstørret den slik at det er lett å måle.

OnTarget

Har kun markert yterkant med 3 skudd, de 2 siste sitter inni gruppa et sted.

Denne er skutt av J.Flatby og ble den minste gruppa i HV-100 og måler 3.55mm. Meget godt skutt forøvrig!

OnTarget

Har tidligere sittet og målt flere NM og Nordisk med digitalt skyvlær og forstørrelsesglass. Det er slitsomt! Dette var en fornøyelse å bruke og vel anvendte $. Og til $11.99 så er det ikke noe å tvile på. Løp og kjøp…

Ser egentlig for meg store stevner som EM & VM hvor man sitter flere og måler. Da kunne man satt opp flere pc’r i nettverk. 1 som scannet la det i mappe og de som måler henter skivene derfra osv. Foreløpig så må man legge resultatet manuellt inn det resultatprogrammet. Tidsmessig så vil jeg ikke si at man sparer noe, men man sparer mye på øyne og hodet i løpet av et stevne.

Jeg er hvertfall særdeles godt fornøyd med OnTarget!

Dette innlegget ble publisert i Benkeskytteren, Blog og merket med , , . Bokmerk permalenken.